Als menjadors de Mercedes-Benz, a Alemanya, ja es redueixen les emissions de CO2

Mercedes-Benz vol actuar de manera més sostenible i protegir el clima, també pel que fa a l'alimentació. Per tal que els comensals dels seus restaurants puguin triar el clima, Daimler Gastronomy, l'empresa filial que presta els serveis de restauració, col·labora amb Eaternity.  

Segons informa FS/DFV, l'operadora dels menjadors està contribuint a la protecció del clima i ara intenta calcular l'empremta ecològica dels aliments. La primera fita és reduir la petjada de CO₂ dels aliments comprats i produïts fins a un 15 per cent per a finals d'any a través de la selecció d'aliments i una gamma adequada de menjars.

«El sector alimentari és responsable d?una part significativa de les emissions mundials de gasos d?efecte hivernacle. Com a operadors dels menjadors, volem establir estàndards i ser un model a seguir”. Ha assenyalat Moritz Mack, director de Gastronomia de Daimler.

Des del setembre del 2021, els empleats de la fàbrica d'automòbils amb seu a Stuttgart poden triar entre una línia de menú vegà cada dia, a més d'altres plats vegetarians. Alhora, la companyia ha ampliat la gamma vegana a les seves botigues.   

Un plat de fal·lefel vegà, per exemple, té menys d'una desena part de les EGEI d'un plat amb llom de porc. A més, la companyia s'ha marcat l'objectiu de reduir el consum de plàstic a l'hostaleria. Segons l?empresa, cada any s?eviten al voltant de 58 tones d?envasos de plàstic.


Per garantir que els clients puguin triar aliments respectuosos amb el clima basant-se en fets, Daimler Gastronomy està informant de la petjada de carboni dels menús a menjadors com els de les seus d'Untertürkheim, Sindelfingen i Vaihingen.  

Per calcular els gasos amb efecte d'hivernacle, Mercedes-Benz s'ha associat amb el Swiss Eaternity Institute. Amb l'ajuda d'un programari, analitza l'impacte climàtic dels aliments al llarg del cicle de vida del producte, des del camp fins a la cuina.

 L'empremta de carboni del menú respectiu es mostra com els anomenats equivalents de CO₂. Això vol dir que, a més del diòxid de carboni, també es tenen en compte altres gasos amb efecte d'hivernacle. Això és molt més significatiu, ja que el metà i l'òxid nitrós, per exemple, també contribueixen a l'escalfament global. Els empleats poden trobar els equivalents de CO₂ a la informació sobre el menú, al qual també es pot accedir en una aplicació, entre altres coses.

La famosa marca d'automòbils serveix als empleats més de nou milions de menjars a l'any a més de l'oferta take away a botigues i bistrots. En oferir aquest nivell de transparència sobre la petjada de carboni dels menús, els empleats podran prendre decisions alimentàries conscients i respectuoses, amb el clima, en el futur.